Press "Enter" to skip to content

Om oss

Uppstart

Startskottet för #husfrid är #metoo, som banade väg och skapade möjligheter för oss som sedan länge försökt driva frågan kring utsatthet i hem och nära relationer.
Ebba Witt Brattström inspirerade i sitt mediauttalande kring #metoo och hennes tro på att nästa våg skulle bli just utsatta i hemmet – efter att ha lyft på locket till utsatthet i arbetslivets olika branscher – från offentlig sektor till maktens korridorer.

De individer som agerat förövare bakom varje #metoofall går hem till sitt, sin familj, sina anhöriga. Att växa upp/leva med våld eller övrig destruktiv dysfunktion ger inte bara den drabbade individen konsekvenser utan hela samhället.

#husfrid startades för att samhället inte har råd att blunda mer.

Sedan decennier förankrade nätverk av våldsutsatta förenas med de som idag utgör stora delar av mörkertalet våldsutsatta i Sverige i ett gemensamt upprop med målet att motverka våld och destruktiv dysfunktion i hem och nära relationer.

Alla engagerade i ämnet välkomnas till vår Facebooksida #husfrid och givetvis även till att dela sin historia under #husfrid.

Tillsammans gör vi skillnad!